Program för aprilserien 2020

Folkets hus torsdag 16 april klockan 19

INTE DEN DU TROR

(Celle que vous croyez)

romantiskt drama (Fr/Belg 2019), fr. 11 år, 1.41 tim.

med  Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil

i regi av Safy Nebbou

- - - Claire är 50 år och har en yngre älskare – Ludo. När han plötsligt gör slut skapar hon en Facebook-profil, Clara, för att spionera på honom. Hon får kontakt med 24-årige Alex som snabbt fattar tycke för den mystiska Clara. Och Claire, fångad bakom sin profilbild, blir snabbt förälskad i honom. Även om deras tillvaro äger rum i en virtuell värld så är känslorna äkta och ett lekfullt spel mellan lögn och verklighet tar sin början?

TRAILER:

https://youtu.be/hdcKh_pLtJI

KRÖNIKA:

https://forseth.se/idet/


Folkets hus torsdag 23 april klockan 19

JOURNAL 64

(dito)

thriller (Dk 2018), fr. 15 år, 1.58 tim.

med Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares och Johanne Louise Schmidt

i regi av Christoffer Boe

efter Gunnar Adler-Olsens roman

- - - Några hantverkare gör en otäck upptäckt i en äldre lägenhet i Köpenhamn: bakom en falsk vägg i lägenheten hittar de tre mumifierade lik sittande vid ett matbord med en ledig plats för ännu en person. Kriminalkommissarie Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får jobbet att ta reda på vilka mumierna är och vem den fjärde platsen är avsedd för.

- - - I sökandet efter den som bor i lägenheten hittar de spår som leder tillbaka till det ökända kvinnohemmet på Sprogø, där förnedring och medicinska försök med tvångssterilisering var vardag för deras så kallade otuktiga flickor.

- - - Fasorna på Sprogø är ett avfärdat kapitel i den danska historien, men det dyker upp personer som säger att experimenten har fortsatt ända fram till våra dagar. I en kamp mot klockan gör Carl och Assad allt för att förhindra nya mord och övergrepp.

- - - Fjärde filmen efter fjärde boken om avdelning Q. Filmstudion har visat dem från början allteftersom de kommit…

TRAILER:

https://youtu.be/Q5QpSoBQgx8

KRÖNIKA:

https://forseth.se/idet/


Folkets hus valborgsmässoafton torsdag 30 april klockan 19

MY FAIR LADY

(dito)

romantisk musikal (US 1964), fr. 7 år, 2.53 tim. + fikapaus

med Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway

i regi av George Cukor

efter George Bernard Shaws pjäs »Pygmalion«

- - - Den snobbige intellektuelle språkprofessorn Henry Higgins antar ett vad med sin vän överste George Pickering, att han kan göra om blomförsäljerskan Eliza Doolittle där ute på gatan från enkel arbeterska till societetsdam på bara sex månader. Men om han lyckas med det – vart leder det henne?

- - - Sådan är intrigen till »Pygmalion«, som vi skulle kunna visa. Vi kunde också visa »Pretty woman«. Men vi visar musikalversionen av Shaws pjäs, i vilken Audrey Hepburn är mer älsklig än någonsin.

- - - Musikalen fick åtta Oscar 1964 och kan räknas till de klassiska kostymfilmerna, som dåförtiden spelades in i Hollywood även när de föreställde London.

- - - I dessa instängda dagar kan det vara ett bra tillfälle att gå på bio, då filmstudion är ensam om det utbudet. Den valda dagen är dagen före en helgdag, varför en helaftonsfilm med paus passar bra!

TRAILER (otextad):

https://youtu.be/86JALxpEFEc

KRÖNIKA:

https://forseth.se/idet/